Δευτέρα, 3 Δεκεμβρίου 2012

Η Κλιμακτήριος, οι Άντρες και το Βρακί μου

Μια πάρα πολύ αγαπημένη φίλη πέρασε κλιμακτήριο και μαζί με αυτήν, την περάσαμε και όλοι όσοι την αγαπάμε. ΟΚ, είναι μια βιολογική διαδικασία, απόλυτα φυσιολογική και αναπόφευκτη, τουλάχιστον στις περισσότερες γυναίκες, κατά την οποία πραγματοποιούνται  κάποιες σημαντικές αλλαγές στη βιολογία μιας γυναίκας, με «επιπτώσεις» στο  σώμα, την ψυχολογία και την ψυχοσύθεση της. Οι ορμόνες και πάλι κάνουν το θαύμα τους. Το λίμπιντο ανεβοκατεβαίνει, χαρά του συντρόφου που μπαίνει πάλι σε δράση, κυκλοθυμίες, νεύρα, ξεσπάσματα, μελαγχολία, ανεξήγητα κλάματα, «ακραίες» συμπεριφορές κι πράξεις κτλπ, είναι κάποιες , ας πούμε, συνέπειες της κλιμακτηρίου, οι οποίες είναι ΑΠΟΛΥΤΑ φυσιολογικές και «ευθύνεται» ή τελοσπάντων δικαιλογούνται, λόγω αυτής. Τόσο που έχει γίνει σικέ να λέμε: «Κλιμακτήριο περνάς;», όταν κάποιος περνά ψυχολογικές μεταπτώσεις ή έχει ξεσπάματα νεύρων, παρεπιπτόντως εμένα μου το λένε συνέχεια τα τελευταία χρόνια!


Ωραία, στις γυναίκες 40+, πα στο κόρακα υπάρχει η «δικαιολογία» ή εμπάς περιπτώσει το «αίτιο» που επεξηγεί αυτή την «μετάλλαξη», εμένα  όμως μπορείτε  να μου πείτε τι στο διάλο συμβαίνει με τους άντρες 40+ και είναι λες και πάθανε μόνιμη διάσειση, μετά απο κώμα, προκαλούμενο απο χτύπημα με τηγάνι, ξέρετε σα αυτά τα μαντεμένια της γιαγιάς που τηγάνιζε τις πατάτες, στην κούτρα τους; Πως εξηγείται η «αλλαγή» που παρατηρείται στους άντρες αυτής της ηλικιακής κλίμακας; Άντρες που άλλους τους ήξερες και βλέπεις την «αλλαγή» κι άλλους τους γνωρίζεις και μέσα σε μισή ώρα, έχεις κάνει τη «διάγνωση», απο τα «συμπτώματα», λόγω της πολυπληθούς πείρας σου στο κουρμπέτι, η οποία σου έδωσε τη «γνώση», σαν έμπειρος  ουρολόγος που  πραγματοποιεί εξέταση προστάτη, όμως δεν δύνασαι ούτε να ΤΟ ονοματίσεις και το χειρότερο, να επεξηγήσεις ΤΟ αίτιο αυτών;

Έπειτα απο προσεχτική μελέτη και παρατήρηση λοιπόν διαπιστώνεται μια κοινή συμπεριφορά-σύμπτώματα που πλήττει άντρες της ηλικίας 40-55, που σε κάνουν να αναρωτιέσαι εάν είναι στραβός ο γιαλός ή στραβά αρμενίζεις. Στην αρχή, εκεί που όλοι είναι με μια μπάκα, όπου η ζώνη έχει μετατραπεί σε ζωστήρα, ξαφνικά αρχίζουν να εκδηλώνουν ενδιαφέρον περί υγιεινής διατροφής, θερμίδες και μια καινούργια λέξη προστίθεται στο λεξιλόγιο τους γίνοντας σημείο αναφοράς: Δίαιτα! Να σου λοιπόν τα νερόβραστα κολοκυθάκια και το φιλέτο γαλοπούλας στη σχάρα, μαζί με γιαουρτάκι 0% λιπαρά και άπαχο τυράκι. Κι άντε να ζεις μόνος, καλό κάνει να μπεις λίγο στον άγνωστο για πολλούς χώρο της κουζίνας, αλλά άμα είσαι παντρεμένος, εκείνη η δόλια η γυναίκα τι φταίει που πρέπει μαζί με τα γιουβαρλάκια για τα κουτσούβελα στην εφηβεία, να σου φτιάχνει εσένα πράσινη σαλάτα με μια κουταλιά ελαιόλαδο κι ανθό άλατος, μαζί με ξεπετσιασμένο φιλέτο κοτόπουλου στην γκριλιέρα, την οποίαν παρεπιπτόντως θα τρίβει μια ώρα για τα καμμένα; Χώρια το εγκεφαλικό που πέρασε την πρώτη φορά που εκστόμισες την λέξη «Διατροφή» και καταστεναχωρέθηκε όταν τα γεμιστά με τις πατάτες τις κυδωνάτες τις είχε πετύχει στο ψήσιμο, αλλά με το που σε είδε με την βραστή γαλοπούλα απο το σούπερ μάρκετ, που πήγες ΜΟΝΟΣ σου και την αγόρασες, άρχισε να αμφιβάλλει για τις μαγειρικές της ικανότητες.

Λίγο αργότερα τον πετυχαίνουμε μπροστά απο τον καθρέφτη, του μπάνιου, ξέρετε τον ψηλό και καμιά φορά στον ολόσωμο, να κοιτά το σε αποψίλωση κεφάλι του, για το οποίο δήλωνε υπερήφανα, ευθύνεται η υψηλή ποσότητα τεστοστερόνης στον οργανισμό, ομοίως για την υπόλοιπη τρίχα στο σώμα, επιβεβαιώνοντας ότι ο Homo Sapiens Sapiens κατάγεται απο τον πίθηκο. Καμιά φορά στα κλεφτά, μπροστά απο τον ολόσωμο τώρα, αρχίζει να σφίγγεται λες κι πάσχει απο χρόνια δυσκοιλιότητα, μπας και φανούν οι κοιλιακοί μύες, που με τόσο κόπο γύμναζε με κοψίδια αρνάκι γάλακτος, αλλά δεν λένε να διαγραφούν και ικανοποιείται απο τους δικέφαλους, που διαγράγονται σα το λόφο απο το «Μικρό σπίτι στο Λιβάδι», για να αρχίσει την επόμενη μέρα να φοράει τζόκεϊ, ξέρετε εκείνο το καπελάκι τύπου baseball player και να γραφτεί στο γυμναστήριο, μαζί με μια επίσκεψη σε κατάστημα αθλητικών ειδών για καινούργιες εφαρμοστές φόρμες επώνυμης μάρκας, που θα αναδεικνύουν  το Απολλώνιο κορμί που δεν έχει ακόμα αλλά δεν πειράζει τις φοράμε απο την πρώτη μέρα που πατάει στο γυμναστήριο και προχωράει καμαρωτός καμαρωτός κατευθείαν στην αίθουσα με τα βάρη για να ξαπλώσει, λες κι είναι έτοιμος για πεοθηλασμό, στον πάγκο με ανοιχτά τα πόδια.

Να σου σε λίγο αρχίζει, πέρα απο την αθλητική εφημερίδα, αν είναι straight ή την της Κυριακής, γιατί είμαστε και intellectual, να δίνει παραγγελία στον περιπτερά της γειτονιάς, να του κρατά εκείνο το διάσημο αντρικό περιοδικό, με τον τύπο Κορμάρα εξώφυλλο- τι έχει αυτός – εγώ είμαι καλύτερος το οποίο πολλοί θα χρησιμοποιήσουν ως φαντασίωση στην πεοπαλινδρομική ψευδοσυνουσία, κάπου ανάμεσα στην προσεχτική μελέτη των άρθρων τύπου “Κοιλιακοί απο πέτρα”, “Πλάτες Άτλαντα” και εικονογραφημένων ασκήσεων “Άρσεων Θανάτου”, κυριολεκτικά αφού την κήλη δεν θα την γλιτώσει σίγουρα την επόμενη μέρα που θα ξαναπάει την καθορισμένη ώρα-ρουτίνα πια, στο νέο βωμό του γυμναστηρίου για να θυσιάσει λίτρα ιδρώτα με essance μασχάλης.

Κι άντε τον πρώτο καιρό η γυναίκα ή ο γκόμενο-σύντροφος χαίρεται που ξεκουμπίστηκε απο το σπίτι ο Κανακάρης και μπορεί να δει με την ησυχία του/της  την σαπουνόπερα με εκείνον τον ωραίο τον Τούρκο, αλλά αρχίζει σιγά σιγά κι ανασκουμπώνεται καθώς η φράση “Πάω γυμναστήριο!”, αρχίζει και ακούγεται επί καθημερινής βάσεως, Σαββατοκύριακο included. Κι εκεί που πήγαιναν στην χασαποταβέρνα και ξέσκαγε λιγάκι, ξαφνικά κόπηκε μαχαίρι με την αιτιολογία “Είμαι κουρασμένος απο το γυμναστήριο.” ,“Είμαι πιασμένος.”, τα ίδια που λέει όταν γυρίζει την πλάτη στο κρεββάτι, ενώ οι άλλοι έχουν όρεξη για λίγο σικίσι, το οποίο ήταν αραίο ούτως η άλλως. Και ψύλλοι αρχίζουν να μπαίνουν στα αυτιά, όταν ο εν λόγω κύριος τους κυνηγούσε για ένα στα γρήγορα, έτσι για δούμε αν το θυμόμαστε το άθλημα, ενώ τώρα το παίζουν βαριά πεπόνια, μαζί με κάτι μηνύματα που χτυπάνε σε μη επαγγελματικές ώρες ή που βγαίνει στο μπαλκόνι στη γωνία για να στείλει ένα στα γρήγορα, τάχα μου για τσιγάρο, ή στην τουαλέτα με τις ώρες σα έφηβος νεαρός που μοιράζεται το δωμάτιο με τον αδελφό/ η του. Και δεν αργεί να καταλάβει ότι ο σύζυγος-σύντροφος-γκόμενος 40+ μετά απο τόσα χρόνια γάμου-σχέσης-συμβίωσης έχει πέσει “θύμα” κάποιου/ας γεροντόφιλου/ης ή που απλά γουστάρει Daddies, τύπου “Κύριε Καθηγητά να ξύσω το μολυβάκι σας;

Έτσι αρχίζει ο 40+ να προσέχει την εμφάνιση του, το ντύσιμό του, το γένι του, καθώς πλέον είναι της μόδας το look  του αξύριστου macho άντρα κι αντικατέστησε την κολώνια του super market με εκείνη που μύρισε στο φύλλο εκείνου του περιοδικού που λέγαμε πιο πάνω κι αρχίζει να κουρεύει και τις περικοκλάδες που εκτείνονται κατά μήκος του κορμιού του, σα τη ζούγκλα του Αμαζονίου, για να διαγράφονται εκείνοι οι μύες που με τόσο κόπο χτίζει καθημερινά. Να σου λοιπόν εμφανίζονται και οι πρώτες κοσμοθεωρίες-χρυσώνουμε το χάπι, περί πολυγαμικών σχέσεων, ο άντρας είναι Άντρας-Επιβήτορας, τύπου Μουσουλμάνος καλά κάνουν κι έχουν χαρέμι, και ακούνε τον Τσιτσάνη στο αυτοκίνητο πηγαίνοντας στη δουλειά να τραγουδά «Από κανάρα σε κανάρα θα πετάω ... όχι άλλο καναβούρι- καναβούρι...», ξύνοντας τον δεξί του όρχι, γιατί ξυρίστηκαν προχτές και τσιμπάει τώρα, ενώ παλιότερα ούτε που νοιαζόταν εάν του άλλου/άλλης είχε κάτσει η τρίχα στο δόντι. Έλα μου ντε που  λόγω συνήθειας με έναν άλλον δίπλα τόσα χρόνια, στους straight υπάρχουν και κουτσούβελα στη μέση, το ρίχνουν και καλά σε Τριγωνομετρικές και Γεωμετρικές θεωρείες, στην προσπάθεια να τετραγωνίσουν τον κύκλο και να υπολογίσουν την συνισταμένη μεταξύ του, το τομάρι τους, αυτός/αυτή και η άλλη/άλλος.

Και να σου ο 40+, τζόβενο απο τα λίγα, να κυνηγάει πιπίνια έως 27 ετών ή έστω μοιάζουν τόσα, καθώς τα υπόλοιπα 27+ του πέφτουν βαριά, σα το κοκκινιστό μοσχαράκι με κύμινο και χαίρεται καθώς ανακαλύπτει πως στην αγορά-πιάτσα-internet η κλάση του έχει πέραση-σουξέ, σα την Πάολα, την έμαθα κι αυτή το Σ/Κ, αλλά για καλό και για κακό κόβει 5-8 χρονάκια όταν τον ρωτούν την ηλικία του κι αφήνει να πλανάται το μυστήριο του γοητευτικού σαραντάρη- παρά ή κάτι ή του πεπειραμένου- ταλαίπωρου ρομαντικού- Conan The Barbarian πενηντάρη, έλα να σου σφυρίξω δυο νότες απο το «Πάμε μια βόλτα στο φεγγάρι» ή το «Τα πρόστυχα τα μαύρα τα εσώρουχα σου», αναλόγως την περίσταση του αντικειμένου του πόθου, για  να ανέβουμε και ψυχολογικά μαζί με τον junior, “Γιατί είμαι μοιραίος και λάγνος.” κι αυτοαφιερώνεται  τον “Πενηντάρη” του Ζαμπέτα, αγνοώντας κατά καιρούς το νούμερο, γιατί έχει γίνει ήδη ο ίδιος Νούμερο.

Έτσι λοιπόν έχει η κατάσταση κι επειδή  μπορεί να θεωρηθεί ότι μέμφομαι λόγω του “νεαρού” της ηλικίας μου και να πει κανείς, “Περίμενε να φτάσεις εσύ τόσα”, με το μπαρδόν μάστορα, αλλά καλύτερα να μου μαραθεί, παρά να ξαναπεράσω εφηβεία δίχως τα σπυράκια. Πείτε μου τώρα εσείς, πως λέγεται όλη αυτή η συμπτωματολογία και βρείτε το αίτιο της, μπας και σωθεί καμιά ψυχούλα, γιατί η επιστήμη σηκώνει τα χέρια ψηλά κι εγώ, το βρακί μου.

ΤΣΟΥ ΡΕ ΛΑΚΗ!!!27 σχόλια:

 1. Πολύ κατινιά και πολύ κακία, ΕΛΕΟΣ. Το "ΤΣΟΥ ΡΕ ΛΑΚΗ!!!" σε ποιον ταιριάζει περισσότερο;;; Αναρωτιέμαι. ...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Εγώ πάλι αναρωτιέμαι που εμφανίστηκες στη σημερινή ανάρτηση...

   Διαγραφή
  2. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

   Διαγραφή
  3. Απλό είναι, σε αυτήν την ανάρτηση λάμπουν για της απουσίας τους η ευαισθησία και η ευγένεια που υπάρχουν διάχυτες στις υπόλοιπες αναρτήσεις σου. Δεν υπήρχε λόγος να κάνω κάποιο σχόλιο στις άλλες. Τις διάβαζα και το ευχαριστιόμουν.

   Εδώ όμως τσουβαλιάζεις φύγδην-μίγδην μια ηλιακιακή ομάδα και βγάζεις από μέσα σου έναν σεξισμό που αγγίζει τα όρια του σωβινισμού. Για λόγους που μόνο εσύ ξέρεις, δεν μας τους αναφέρεις.

   Προσπάθησα ειλικρινά να δω με χιούμορ την ανάρτηση αλλά πουθενά δεν μπόρεσα να γελάσω ή έστω να δω μια σπίθα σάτυρας.

   Αυτό δε, που περιγράφεις λέγεται παλιμπαιδισμός, αφορά άντρες και γυναίκες και δεν έχει κάποια βιολογική αιτία. Η ανδρόπαυση που αναφέρει στο σχόλιό της η Έβα όπως θα δεις δεν έχει και πολύ σχέση, δεν αποκλείεται όμως η συνύπαρξη και των δύο στο ίδιο άτομο.

   Μπορείς πολύ καλύτερα νομίζω.

   Διαγραφή
  4. Ευχαριστώ πολύ Λαγωνικό. Είμαι υπόλογος για αυτό που γράφω και όχι για το πως το εκλαμβάνει ο καθένας.

   Διαγραφή
  5. Αγαπητό "Λαγωνικό", δεν σχολιάζουμε μόνο στις αναρτήσεις που δεν μας αρέσουν για να εκφράσουμε την αντίρρησή μας, αλλά και σε όσες μας αρέσουν. Φαντάζεσαι ένας blogger να έχει μόνο αρνητικά σχόλια στις αναρτήσεις του; Το καλύτερο που θα είχε να κάνει, θα ήταν να το κλείσει!

   Διαγραφή
 2. ΚΛΙΜΑΚΤΉΡΙΟΣ!!!
  την περνούν και οι άντρες έχουν δείξει σύγχρονες μελέτες, και μάλιστα συχνά τα συμπτώματά τους είναι χειρότερα από αυτά των γυναικών!
  Μάλιστα λέγετε Ανδρόπαυση (ακολούθησε το link και θα δεις τι έχεις να πάθεις, έρμε που νόμιζες οτι εσείς περνάτε μόνο εφηβεία!)
  αχαχα!
  Καλή εβδομάδα!
  :)

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οκ! Τώρα μου έλυσες την απορία. Το link θα το μελετήσω διεξοδικότατα!
   Καλή Εβδομάδα!

   Διαγραφή
 3. Μα λες να φταίει η κλιμακτήριος (σε άνδρες ή γυναίκες0 γι αυτές τις συμπεριφορές; Ορμονικό;
  Χμ... κοινωνικό θα το έλεγα.
  Νομίζω ότι φταίει η ζωή του κάθε Κυρίου Λάκη (ή Κας Λάκας, διότι ο τύπος απαντάται και στα δύο φύλα). Στέρηση, μονογαμικό παραμύθι και νοικοκυριό μια ζωή με ταυτόχρονο βομβαρδισμό με ιδανικά και εικόνες μιας απάνθρωπα youth oriented κοινωνίας. Κι έρχεται μια στιγμή που νιώθει πως στην επόμενη γωνία θα βρει την τελευταία κατηφόρα την απέραντη που οδηγεί στο Θάνατο. Πώς να μην πάθει πανικό;
  Γι αυτό γελάμε οι θεατές (από το φόβο μας), γι αυτό εκείνος δεν το φοβάται να γελοιποιηθεί. Παλεύει να ξεχαστεί και να ζήσει όσα δεν έζησε..

  Τους συμπονώ dear Ben, τουλάχιστον με τα φτωχά τους μέσα προσπαθούν..

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. "Η Ζωή που δεν έζησα", το ερώτημα είναι όμως κατά πόσο η επιθυμία τελικά για εκείνη τη ζωή και εντέλει η "απόφαση" να τη ζήσεις, είναι εγωϊστική κι επηρρεάζει άμεσα κι αρνητικά τους άλλους που λες ότι αγαπάς.

   Διαγραφή
  2. Αλίμονο σε όλους μας εκείνη τη σκληρή στιγμή που βρισκόμαστε μπροστά στο δίλημμα να ζήσουμε ή να μην πληγώσουμε. Τυχερός όποιος δεν το πέρασε. Κι από τις δυό πλευρές.
   Αχ.. μεγάλο θέμα άνοιξες...

   Διαγραφή
  3. Δεν είναι εναντίον του να επιλέγεις να Ζεις. Αντιθέτως. Υπάρχει όμως και η διαφορά της σφοδρής επιθυμίας απο τον διακαή πόθο.

   Διαγραφή
 4. Μηηηηηη εμάς τους δόλιους σαραντάρηδες... μηηηη

  6 μέρες μείνανε να κλείσω τα 41 και ακόμα δεν το πιστεύω...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Να τα κλείσεις ευτυχισμένα και θα παραμείνεις ο υπέροχος Εαυτός σου!!!

   Διαγραφή
 5. χαχαχχα έριξα πολύ γέλιο και ας είναι πρωί!
  Εντάξει δεν το βρίσκω κακό, αρκεί να μην έχουν το μυαλό πάνω από το κεφάλι, που πολλοί το χάνουν εκείνη την περίοδο.. :) χαχαχα!
  Καλώς τα γράφεις όμως!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ούτε 'γω το βρίσκω κακό, με την προϋπόθεση πως η δράση και πράξη σου, δεν έχει επιπτώσεις σε κανέναν άλλον εκτός απο σένα.
   Καλημέρα.

   Διαγραφή
 6. Υποθέτω ότι τα συμπεράσματα της ανάρτησης αυτής προέρχονται από καθαρά προσωπική σου εμπειρία, οπότε δεν μπορούν να γενικευτούν (εκτός κι αν έχεις στα χέρια σου κάποια σχετική έρευνα). Θα συμφωνήσω σε κάποια σημεία, γιατί γνωρίζω άτομα αυτής της ηλικιακής κλίμακας που έχουν αυτή τη συμπεριφορά, αλλά και πολλά επίσης με τελείως διαφορετική από αυτή που περιγράφεις. Νομίζω ότι δεν έχει να κάνει με το θέμα ορμονών, αλλά κυρίως με την καταπίεση που έχουν «φάει» όλα αυτά τα χρόνια: οι straight γιατί έχουν αναλάβει οικογενειακές υποχρεώσεις που τους πνίγουν, οι gay γιατί δεν είχαν μια κανονική και υγιή σεξουαλική ζωή και οι bisexual και για τους δυο προηγούμενους λόγους. Και στην κρίσιμη αυτή ηλικία αντιλαμβάνονται ότι δεν έχουν απολαύσει όλα όσα θα ήθελαν από τη ζωή και προσπαθούν να τα προλάβουν. Κατά τ’ άλλα γέλασα αρκετά!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Η μόνη "γενίκευση", που μπορεί να κάνει κανείς, είναι η επιστημονική. Αλίμονο δεν πιστεύω ότι όλοι λειτουργούν κατα αυτόν τον τρόπο, απλά εστιάζω σε μια "φόρμα" συμπεριφοράς πολλών ατόμων που έχω συναντήσει και που γνωρίζω. Εαν τώρα επρεπε να ξεκινώ κάθε τι που γράφω αποκλείοντας κατηγορίες και υποκατηγορίες, τότε δεν θα έγραφα ποστ, αλλά επιστημονικό πόνημα.
  Όσον αφορά τώρα το θέμα, αναφέρομαι στον κάθε έναν που έχει δημιουργήσει δεσμεύσεις και υποχρεώσεις απέναντι σε άλλους που "αγαπάει", αλλά για την χαρά της επιβεβαίωσης και καύλας, εύκολα προβαίνουν σε πράξεις κι ενέργειες, δίχως να λογαριάζουν τις επιπτώσεις απέναντι στους άλλους με τους οποίους "δεσμεύτηκαν". Και την πίτα ολόκληρη και το σκύλο χορτάτο δηλαδη?

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Eπειδή, δεν μας δίνουν μάνιουαλ ζωής, δεν έπεται πως δεν μαθαίνουμε στο δρόμο.
  Οοοοοολοι περνάμε κλιμακτήριο, οοοοοοολοι. Ανδρες και γυναίκες. Μια τάξη συμμαθητές, με εκδηλα σημάδια, με έμαθαν ενα σωρό απο αυτές τις συμπεριφορές.

  Ελάτε στα 40 και κάτι και σας λέω, εγώ πως αλλάζει η ζωή.
  Μια χαρά τα περιγράφεις, δεν σε κόβω να τα προσπεράσεις. Απλά ο καθείς, αντιδρά με τον δικό του τρόπο.
  ωραια ανάρτηση, ως συνήθως και μου εδωσες λαβή για να αναρτήσω.
  φιλιά !

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Κάθε πράμα στον καιρό του κι ο Κολιός τον Αύγουστο όμως!

   Διαγραφή
  2. φυσικά και το σαπούνι σου χαλάς, τον αράπη κι αν τον πλένεις !!!

   Διαγραφή
 9. ενα ειναι σιγουρο οτι μια μερα θα γινεις και συ 40 και θα τα λουστείς αθυτα! κι επειδη εγω ειμαι πια σχεδον 40, περναω τοσο καλα οσο ποτε! αλλη γλυκα τα 25 αλλη γλυκα τα 40 μικρε!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Αλίμονο. Όμως άλλο να περνάς καλά Εσύ κι άλλο αυτό το "καλά" να παρασέρνει κι Άλλους σε έναν Κυκεώνα.
   Απολειπείν ο Θεός Αντώνιος...

   Διαγραφή
 10. σταματήστε πια με τις ηλικιες και ττην κλιμακτηριο!!!!
  βαλτοί είστε όλοι;;;;ματς μουτς Νασια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. το μυστικό είναι να χαιρόμαστε, όχι τη δική μας ηλικία, αλλά την ηλικία του λατρευτού συντρόφου μας. Αν είναι έφηβος, έφηβος να νιώθουμε. Αν είναι μεσήλικας (αλλά πάντα λατρευτός), μεσήλικας να του συμπεριφερθούμε, κι όλα θα κυλούν θαυμάσια!
  Ξενικός

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ετροχρονισμένος σχολιασμός αλλά τωρα το διάβασα...
  Εγω εκλεισα τα 39 πριν απο λίγες μέρες και πραγματικά αισθάνομαιοτι ειμαι στην καλύτερη φάση της ζωή μας σε ολα τα επίπεδα. Οταν η φροντίδα για τον εαυτό μας δεν γινεται ψυχαναγκαστικά δε βλέπω να υπάρχει κατι κακό. Και στο γυμναστήριο θα πάω και θα ντυθώ ομορφα και θα ερωτευτώ και θα κανω οτι περναει απο το χέρι μου για να δώσω στο εαυτο μου αυτό που πραγματικά του αξίζει. Τη φράση "έχει πέσει “θύμα” κάποιου/ας γεροντόφιλου/ης" μαλλον αβάσιμη τη βρισκω. Απο ποτε ενας 40αρης ή έστω ένας 50αρης θεωρείται γέρος? Απορώ γιατι σου φαινεται παράταιρο ένας νέος ακόμα ανδρας 40+ χρονων να φροντιζει τον εαυτο του και να ερωτευεται? Εκπλήσσομαι...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. H Ζωή, δεν τελειώνει στα 40 ούτε στα 50 ούτε ποτέ παρά μόνο στο θάνατο. Δεν αντιλέγω στο να φροντίζει κάποιος τον εαυτό του αλλά αν διαβάσεις προσεχτικά χωρίς να προσωποιποιήσαι λόγω του ότι ανήκεις σε αυτή την κλίμακα, αναφέρομαι σε εκείνους που ουδέποτε τους ενδιέφερε κάτι απο αυτά, αλλά σε μια κρίση, θα παρατήσουν γυναίκα, παιδιά, οικογένεια προκειμένου να κάνουν εκείνα που έχουν απωθημένα, όπως και σε εκείνους τους gay που ξαγνικά νιώθωντας την μπογιά τους να περνάει, δεν θα λογαριάσουν τον σύντροφό τους και θα μεταμορφωθούν σε τζόβενα. Κάθε άνθρωπος είναι ελεύθερος να πράξει όπως θέλει, αλλά πρώτα ας σκεφτεί τι επιπτώσεις μπορεί να έχει αυτό σε εκείνους που αγαπά, εάν έχει.
   Μεγαλώνοντας κι έχοντας δημιουργήσει οικογένεια και υποχρεώσεις, προτεραιότητα γίνονται εκείνα κι όχι ο δικός μας προσωπικός εγωϊσμός, λόγω φόβου κι ανευθυνότητας.
   Χρόνια Πολλά btw.

   Διαγραφή

Feel FREE to comment...