Τρίτη, 7 Οκτωβρίου 2008

Gay Σημαίνει... Χαρούμενος!


Καλωσήρθατε στον κόσμο των Gay. Ναι, υπάρχουμε και ζούμε ανάμεσα σας μόνο που δεν έχουμε κάποιο διακριτικό κολλημένο στο μπράτσο, αν και κάποιοι, ίσως πολλοί, “φαίνονται” πιο ξεκάθαρα. 

Θα έχετε όλοι αναρωτηθεί για κάποιο φίλο, κάποιο γνωστό, κάποιον γείτονα ενδεχομένως, εάν είναι ή όχι Gay. Είτε γιατί ντύνεται λίγο πιο διαφορετικά από το τι θεωρείται αντρικό ντύσιμο, είτε γιατί δεν τον έχετε δει ποτέ με κοπέλα, είτε γιατί στο γυμναστήριο, ε, το μάτι του δεν είναι στις κοπέλες που κάνουν διάδρομο αλλά στον πάγκο των βαρών.
Ναι υπάρχουμε και είμαστε αρκετοί, απλά οι περισσότεροι “κρύβονται”, κάτι σαν X-MEN σε φαιδρή εκδοχή. Τόσο φαιδρή που καταντά τραγική.

Έχω έναν φίλο ( ο Σ. ) ο οποίος είναι σε μια σχέση εδώ και τέσσερα χρόνια με ένα παιδί (ο Β ). Είμαστε η γενιά των τριάντα παρά και κάτι, σε κείνο το μεταίχμιο, όπου καθορίζεται αισθητά η πορεία και η εξέλιξη του άντρα. ( ανήκουμε στο αρσενικό γένος, άσχετα αν πολλοί το ξεχνάνε). Μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης λοιπόν, πράγμα αξιοθαύμαστο για gay σχέση, ο Β ανακοινώνει ότι ψάχνει κοπέλα να παντρευτεί !!!??? Και όχι μόνο να παντρευτεί αλλά και να ανοίξει σπίτι, οικογένεια, παιδιά, πεθερικά κι όλο το πακέτο που ακολουθεί με βάση τα Ελληνικά δεδομένα. Το τραγικό της υπόθεσης όμως είναι πως δεν θέλει να χωρίσει το Σ. αλλά να συνεχίσουν να είναι μαζί, να τον παντρέψει ενδεχομένως ( ο κουμπάρος με το κουμπάρο ) και να βρει  σπίτι στην ίδια πολυκατοικία που θα στεγάσει την οικογένεια του. Το χειρότερο από όλα είναι πως ο Σ. το δέχεται, προκειμένου να μην χάσει το Β, μετά από τέσσερα χρόνια σχέσης και το πιο γελοίο, είναι πως έχει βρει και υποψήφια νύφη, η οποία είναι ξετρελαμένη που βρήκε κάποιον στα τριάντα ο οποίος, σκέφτεται σοβαρά το θέμα του γάμου.

Γνωρίζοντας όλα αυτά λοιπόν, αναρωτιέμαι: Πόσο γελοίος είναι ο Β. που μπαίνει στη διαδικασία να χτίσει τη ζωή του πάνω σε ένα ψέμα, μια φούσκα, η οποία ανά πάσα ώρα και στιγμή κινδυνεύει να σκάσει και να πάρει στο λαιμό του κι άλλους ανθρώπους, μαζί ενδεχομένως και τα πιθανά παιδιά που θα γεννηθούν, απλά και μόνο γιατί δεν έχει τα γκάγκαρα να πει απλά ότι είναι  gay. Επιπλέον πόσο φοβισμένος είναι ο Σ. που δέχεται την όλη κατάσταση προκειμένου  να μην μείνει μόνος, σε τούτη τη κοινωνία όπου οι προσωπικές σχέσεις είναι τόσο εφήμερες. Και τέλος πόσο απελπισμένη μπορεί να είναι η κοπέλα, που προκειμένου να παντρευτεί, δε βλέπει ότι ο Β. είναι gay. (υποτίθεται ότι οι γυναίκες έχουν και ανεπτυγμένη διαίσθηση.)

Ίσως τελικά δεν είμαστε μόνο οι gay που κρυβόμαστε σε τούτη τη κοινωνία, φορώντας ένα προσωπείο, μόνο και μόνο για να νοιώθουμε μέλος της και αυτό είναι που μας κάνει να μη διαφέρουμε από όλους εσάς. Ένα προσωπείο που ο ίδιος ο μικρόκοσμος μας, μας επιβάλει να φοράμε, αν και έχουμε πάντα την δυνατότητα της επιλογής. Ο άντρας πρέπει να είναι str8. Ο gay για να μπορεί να επιβιώσει πρέπει να είναι σε σχέση, διαφορετικά η μοναξιά θα τον τσακίσει, όπως άλλωστε τον κάθε άνθρωπο. Η γυναίκα πρέπει να παντρευτεί για να μην μείνει γεροντοκόρη, αφού ο προορισμός της είναι να κάνει οικογένεια. Κι όλα αυτά στον 21ο αιώνα, για τη γενιά των τριάντα.

Τελικά, βλέποντας κάτι πιτσιρίκια των είκοσι, με μαλλί decapage, να περπατάνε κουνάμενοι σηνάμενοι, ξεχνώντας τι κουβαλάνε ανάμεσα στα πόδια τους, στο The Mall, τα χαίρομαι, γιατί τουλάχιστον έχουν το θράσος να μην κρύβονται πίσω από ένα προσωπείο. 

2 σχόλια:

  1. Ο Β. εξακολουθεί να βρει λεσβία να παντρευτεί κι ο Σ. εξακολουθεί να είναι μαζί του.
    Στον Β. έχω απαγορεύσει κάθε επαφή μαζί μου με την απειλή να ότι θα του σπάσω τα μούτρα και οι γυναίκες μετά τα τριάντα κάτι παθαίνουν κι γίνονται "Σταχτοπούτες" ;-)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Feel FREE to comment...